Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De Vrienden van de Voetveren berichten dat er in 2018 veel gebruik is gemaakt van de zgn. 'zomerpontjes', veerdiensten die uitsluitend toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers. De eerste cijfers van veerexploitanten over het aantal overgezette reizigers druppelen al binnen.

‘Het zomerseizoen 2018 is nog niet voorbij, maar in het algemeen zijn de geluiden heel positief. Vanzelfsprekend heeft het goede weer hieraan bijgedragen’, aldus De Vrienden van de Voerveren.

Toch is niet alleen het weer de oorzaak van de goede berichten. Ook het feit dat er - bijvoorbeeld in westelijk Brabant - een aantal pontjes op niet al te grote afstand van elkaar het water oversteken, draagt daar aan bij. ‘Als pontjes niet te ver uit elkaar liggen, kun je met het éne pontje heen en - een stukje verder - met het ándere pontje weer terug. Daarmee versterken de zomerpontjes elkaar. Binnenkort zullen er nog wel meer vervoerscijfers van de veerdiensten voor voetgangers en fietsers bekend worden. De verwachting is dat er over de hele linie veel gebruik is gemaakt van de zomerpontjes’, aldus een woordvoerder van de Vrienden van de Voetveren.

Deel dit artikel