Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gisteren bereikte de redactie het bericht dat er een onthoofd hondje door een wandelaar gevonden zou zijn. De wandelaar ontdekte de hond in een park in het Limburgse Brunssum. Ontdaan over hoe iemand een hondje zo heeft toe kunnen takelen stapte de ontdekker naar de politie...

Ook een woordvoerder van de politie sprak er in een interview met 1Limburg - nieuwsportaal voor Nederlands Limburg - schande van en beloofde alles te zullen doen om de eigenaar het het beestje te vinden en de dader te achterhalen. Dezelfde dag werden via social media mensen opgeroepen om zich te melden als zij wisten wie de eigenaar van het hondje was.

Toen het toegetakelde dier nog eens nader werd onderzocht volgde echter al spoedig een rectificatie. Het onthoofde ‘hondje’ bleek een uit de kluiten gewassen konijn te zijn. 'Waarschijnlijk is het dier aangevallen door een wolf of een marter. Niets wijst erop dat het dier mishandeld is', aldus de politie.

De wandelaar die het diertje vond was uiteindelijk opgelucht: 'Gelukkig maar, ik neem aan dat de deskundigen zeker weten dat het om een konijn ging en dat er geen sprake was van mishandeling. De onderzoekers hebben er verstand van en ik ga er dan ook van uit dat de bevindingen kloppen'.

Deel dit artikel