De Ourtalschleife in Naturpark Delux © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

In het grensgebied van Eifel en Luxemburg worden wandelaars getrakteerd op charmante paden en geweldige panorama's. Maar liefst 24 rondwandelingen - gecombineerd onder de naam NaturWanderPark delux - voeren je als wandelaar langs indrukwekkende rotslandschappen, beekweiden, de ruige Schneifel, de zonovergoten Sauer- en Prümvalleien...

En... de routes bieden je vooral héél veel ruimte om te wandelen. Het afwisselende landschap in het Luxemburgse Müllerthal, de Eislek in de Luxemburgse Ardennen en de zuidelijke Eifel heeft werkelijk alles in huis voor een bijzonder inspirerende wandelvakantie. Tijdens de wandeldagen maak je kennis met de rijke historie en de prachtige natuur van deze streek.

Langs kastelen en paleizen

In De Eifel en Luxemburg vind je vele magische kastelen en paleizen. Kasteel Vianden is één van de grootste kastelen ten westen van de Rijn dat intact is gebleven. De wortels gaan terug tot de 11e eeuw en het kasteel torent nog steeds hoog en imposant boven Vianden uit. De Our - de grensrivier tussen Duitsland en Luxemburg - vindt al eeuwenlang zijn weg en meandert door de vallei. Op het wandelpad Nat'Our Route 5 rond Vianden zijn er wel wat hoogtemeters te overwinnen, maar de uitzichten zijn zeer de moeite waard en aan het einde van de ongeveer 12 kilometer lange rondwandeling wacht het kasteel op je bezoek.

wandelnieuws naturpark deluxe vianden foto eifel tourismus gmbh dominik ketz

Uitzicht op Vianden met het kasteel dat nog volledig intact is © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

Bizarre rotsformaties 

Het landschap is met meest opvallend in het uiterste zuiden, waar de Luxemburgse zandsteen het landschap kenmerkt en bizarre rotsformaties vertoont. De ontstaansgeschiedenis van dit rotslandschap is verrassend: zo’n 190 miljoen jaar geleden was hier een zee. De nu aanwezige rotsblokken van het Luxemburgse zandsteen - soms wel 70 meter breed en hoog - zijn ontstaan ​​uit de afzettingen op de zeebodem.

De Felsenweg 6 loopt door dit fraaie landschap en werd in 2021 door de lezers van het tijdschrift ‘Wandermagazin’ uitgeroepen tot het op één na mooiste wandelpad van Duitsland. Tijdens de tocht steek je de Teufelsschlucht over, een kloof die ongeveer 12.000 jaar geleden op spectaculaire wijze is ontstaan ​​door rotsverschuivingen en rotsvallen. Vanaf het uitkijkpunt bij de Liboriuskapel heb je een vrij en wijds uitzicht over het charmante, lieflijk gelegen stadje Echternach en het Eifellandschap.

wandelnieuws naturpark deluxe teufelsschlucht foto eifel tourismus gmbh dominik ketz

De Teufelsschlucht © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

Lustrumjaar

In 2023 bestaan ​​de wandelpaden van het NaturWanderPark delux alweer 10 jaar. Bij deze gelegenheid vinden het hele jaar door begeleide wandelingen met speciale programmapunten plaats.

Meer informatie

Meer informatie over de wandelpaden van het NaturWanderPark delux: 

Eifel Tourismus GmbH, Kalvarienbergstr. 1, 54595 Prüm, tel. 06551 96560, via de Nederlandstalige website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ga hier naar de Nederlandstalige website van NaturWanderPark delux

 

wandelnieuws naturpark deluxe felsenweiher foto eifel tourismus gmbh dominik ketz

Vijver tussen de rotsen © foto Eifel Tourismus GmbH/Dominik Ketz

Deel dit artikel