© foto Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Op maandag 15 mei is de feestelijke opening van het ‘t Percksepad in Park Lingezegen, alweer een nieuw Klompenpad. ’t Percksepad is een rondwandeling van twaalf kilometer, waarbij je over landbouwgronden, door voedselbossen, boomgaarden en langs rietmoeras wandelt.

Het nieuw te openen Klompenpad heeft zijn naam ontleend aan kasteel De Parck ofwel De Pèrck, dat hier tot begin 19e eeuw heeft gestaan. De wandeling gaat onder andere door de Notenlaan, de oude oprijlaan van het kasteel. Het vertrekpunt van het nieuwe Klompenpad is bij Landerij De Park, De Park 12 in Elst. Er is tevens een opstappunt bij restaurant De Klomp. Je kan de route eventueel ook nog verkorten naar zes of zeven kilometer. 

Vrijwilligers

De route is onder begeleiding van SLG door enthousiaste vrijwilligers in ongeveer anderhalf jaar ontwikkeld. Daar komt veel bij kijken: de route bedenken, verzamelen van teksten en foto’s, het plaatsen van alle paaltjes en bordjes, contacten met horeca en verkooppunten van de folder. Het pad wordt door de vrijwilligers regelmatig nagelopen en gecontroleerd.

Tweede Klompenpad Park Lingezegen

Park Lingezegen is een flink landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen, met veel ruimte voor mensen, natuur, cultuur en water. Het te openen ’t Perckepad is alweer het 147ste Klompenpad en het tweede Klompenpad in Park Lingezegen, gelegen in het noordelijke deel van het park. In het midden en in het zuiden van hetzelfde park worden nog eens twee Klompenpaden ontwikkeld.

Brochure en app

’t Percksepad is in twee richtingen gemarkeerd met de bekende blauwe klompjes. De brochure met beschrijving van de wandelroute en bezienswaardigheden is onder meer verkrijgbaar in Elst bij het opstappunt restaurant De Klomp, de Bruna, bij Streekwinkel De Lingegaerdt, boerderijwinkel de Fruitben en bij de VVV’s in de regio.

Routenavigatie en meer informatie over landschap en cultuurhistorie is vanaf 15 mei tevens beschikbaar via de Klompenpaden app. Kijk voor meer informatie en de downloadbare folder op de website en/of op de Facebookpagina van Klompenpaden.

Wie wandelt over Klompenpaden is te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren. Daarom zijn op sommige delen honden verboden; dit in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruikmaakt van reeds bestaande paden gelden vanzelfsprekend de heersende regels.

Deel dit artikel