De dertiende editie van de Wandelvierdaagse het Gooi vindt plaats van 14 tot en met 17 juni 2023. Verwacht wordt dat weer zo'n 1500 wandelaars op ontdekkingstocht gaan door Het Gooi en omstreken, waarbij sommige natuurterreinen speciaal worden ontsloten voor de lopers.

Het evenement staat bekend om zijn vlekkeloze organisatie en de gezellige sfeer, mede dankzij de inzet van zo'n 70 enthousiaste vrijwilligers. Er kan gekozen worden tussen 10, 20, 30 en 40 km. Laren is de dagelijkse start- en finishplaats van de Gooise vierdaagse. Inschrijven kan via de website van Wandelvierdaagse het Gooi. Daar vind je ook alle informatie over het evenement.

De kenners weten het zeker, de Gooise wandelvierdaagse is de allermooiste van ons land door de rijke variatie in de dagroutes.

Het Gooi is een van de dichtstbevolkte gebieden van ons land, met zeven gemeenten en meer dan 200.000 inwoners, maar als wandelaar heb je daar geen idee van. Want gelukkig waakt het Goois Natuurreservaat al 90 jaar met hart en ziel over de groene oase tussen de stedelijke bebouwing. Daardoor kunnen de vierdaagselopers onderweg genieten van adembenemende vergezichten over de heidevelden en polders, maar ook van eeuwenoude bossen en historische buitenplaatsen. Voorzitter Tim Bitter van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi zegt het zo: “Het Gooi is net Nederland in mini-formaat. Je vindt hier bijna alle landschapselementen. En behalve voor de natuur komen de mensen ook graag voor de gezelligheid, mede dankzij onze 70 trouwe vrijwilligers die elk jaar voor iedereen klaar staan. Voor veel wandelaars is het hier dan ook een soort jaarlijkse reünie, waar tal van mooie herinneringen worden opgehaald.”

De vier dagroutes liggen als een klaverblad rondom start- en finishplaats Laren. De eerste dag is een ontdekkingstocht naar de Eemnesser en Blaricummer Meenten, dag 2 de historische landgoederen in 's-Graveland, dag 3 landgoed Groeneveld in Baarn en de bossen rondom Lage Vuursche en dag 4 de oude Zuiderzeekust tussen Naarden en Huizen en de dorpen Laren en Blaricum. Prettig is dat de deelnemers zelf mogen bepalen hoeveel dagen ze willen lopen en daarbij per dag kunnen kiezen tussen 10, 20, 30 en 40 km.

Het legioen wordt elke dag onthaald met zang en muziek

Thuisbasis is het sportcomplex van SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren, waar het legioen elke dag wordt onthaald met zang en muziek. En bij de feestelijke intocht op de slotdag krijgen alle deelnemers oranje gerbera's en gaan traditioneel de vermoeide voetjes van de vloer in de grote feesttent.

Veel deelnemers beschouwen de Gooise vierdaagse als een opwarmertje voor Nijmegen. Zo begon het allemaal in 2009. Een paar enthousiaste Larense wandelaars, net terug uit Nijmegen, bedachten 'dat kunnen wij ook'. Ze staken de koppen bij elkaar en een paar maanden later was de wandelclub een feit. Het bleek een schot in de roos, want de eerste editie in 2009 trok meteen 700 wandelaars van heinde en verre. Inmiddels is de Gooise vierdaagse vaste prik op de landelijke wandelkalender met gemiddeld 1500 deelnemers, die er ongetwijfeld weer een heerlijk wandelfeest van zullen maken.

Ga hier naar de website van Wandelvierdaagse het Gooi

 

Deel dit artikel