© foto Shutterstock

Meindl heeft naast schoenen voor het ‘zware werk’ in de bergen ook een aantal multifunctionele modellen. Een daarvan in de Meindl Top Trail Mid GTX: Een sportieve allround wandelschoen, die we graag aan je voorstellen. De schoenen worden gemaakt voor zowel heren als dames in verschillende kleuren. 

De opbouw van de Top Trail Mid GTX is modern en sportief. Hierdoor is de schoen licht van gewicht. De stootrand van de schoen loopt ver door voor extra bescherming en stabiliteit. Datzelfde geldt voor de veters: ook die lopen ver door, zodat de schoen mooi en goed aansluit over de hele lengte.

De voorgevormde zool geeft veel stabiliteit en zorgt voor een goede afwikkeling. Deze combinatie maakt de schoen uitermate geschikt voor wandelen op de verharde weg, maar ook op onverharde wegen kan je er prima mee uit de voeten. Op de schacht van de schoen zitten speciale veterhaken, die ervoor zorgen dat je niet snel ergens achter blijft haken. Het bovenwerk is grotendeels gemaakt van verlourleder.

uitrusting meindl top trail lady mid gtx

In de Lite Trail GTX zit een losse inlegzool, die vocht kan opnemen en je tevens een aangenaam comfort geeft. Vanzelfsprekend is de losse inlegzool te vervangen voor een steunzool. Verder is de schoen – uiteraard - waterdicht en ademend door de Gore-Tex voering. De Lite Trail wordt gemaakt voor zowel heren als dames.

Verdere specificaties Meindl Top Trail Mid GTX

  • Bovenmateriaal: Velourleer / Mesh
  • Voering: Gore-Tex
  • Voetbed: Air Active inlegzool
  • Zool: Vibram Hiking Grip
  • Maatvoering 3,5-9 (UK) voor dames en 6-12 (UK) voor heren
  • Gewicht (per paar): 860gr (maat 4,5) voor dames en 1040gr (maat 8) voor heren
  • Adviesprijs €239,90

Duurzame sokken van Meindluitrusting meindl mt3 lady hellblau

Voor comfort is het tevens belangrijk dat je voor de juiste sokken kiest tijdens je wandeltochten. Om de samenwerking tussen je voet en de schoen te optimaliseren heeft Meindl nu ook een mooie collectie – duurzame - wandelsokken ontworpen.

Bijvoorbeeld de Meindl MT3. Of je nou een korte wandeling maakt in je directe omgeving, een lange afstandswandeling gaat doen, deelneemt aan de vierdaagse of lekker in de bergen gaat wandelen: voor al deze doeleinden is de Meindl MT3 sok geschikt. En door de hoogte van de schacht zijn deze sokken niet alleen geschikt voor lage wandelschoenen, maar ook voor mid-hoge wandelschoenen.

Om tot een optimale, individuele pasvorm te komen worden de MT3-sokken gemaakt in aparte mannen- en vrouwenmodellen en met een verfijnd scala aan maten. Het volume van voeten vormt hierbij de basis en de sokken zijn zelfs anatomisch voorgevormd voor de linker- en de rechtervoet.

Bij de productie gebruikt Meindl de beste technieken. De sokken zijn gewatteerd en versterkt bij de tenen en bij de hiel. Tevens zijn er ventilatiekanalen in verwerkt om de warmte sneller af te kunnen voeren.

Dat de beste technieken worden gecombineerd met zorgvuldig geselecteerde materialen is bij Meindl vanzelfsprekend. De sokken zijn gemaakt van Merinowol; dit prikt of kriebelt niet en kan veel vocht opnemen. De Merinowol die Meindl gebruikt wordt 100% diervriendelijk geproduceerd. Synthetische materialen voeren het vocht af en maken de sokken sterk en elastisch.

Voor de kenners: de sokken zijn ‘OEKO-TEX® Standard 100’ gecertificeerd en worden volledig geproduceerd in Italië. De verpakking is van 100% gerecycled papier en het plastic haakje kan worden geretourneerd aan Meindl voor hergebruik. Datzelfde geldt voor de sokken: die zijn volledig recyclebaar en kunnen eveneens worden geretourneerd naar Meindl aan het einde van de levensduur.

Specificaties Meidl MT3 sokken

  • Maten dames: 36-38; 39-41; 42-44
  • Maten heren: 39-41; 42-44; 45-47
  • Materiaal: 49% Polyamide, 28% Merinowol, 20% Polypropylene en 3% Elastane
  • Adviesprijs: €18,90

Meer informatie vind je op de website van Meindl

Deel dit artikel