© foto WBT/Olivier Polet

De provincie Henegouwen in Wallonië is ‘gemaakt’ voor de ontdekkende wandelaar. Het landschap bestaat uit glooiend en vriendelijk platteland, waar uitermate bijzonder industrieel erfgoed en zeer bijzondere architectuur te vinden zijn...

Henegouwen ligt in het westelijk deel van Wallonië. De provincie telt een groot aantal Unesco-monumenten. Bijvoorbeeld de scheepsliften, die al eeuwenlang worden ingezet omwandelnieuws cover boek grote hoogteverschillen in rivieren te overbruggen. En ook klokkentorens staan op de uitgebreide werelderfgoedlijst, net als folkloristische feesten in Ath en in Bergen (Mons). De recent verschenen reisgids West-Wallonië van time to momo brengt je naar de mooiste dorpen en steden én naar smakelijke adressen. Local Jacqueline stelde de reisgids over deze provincie samen. Henegouwen heeft een groot aantal wandelroutes om de natuur en voornoemd erfgoed te ontdekken. Twee voorbeelden van mooie wandeltochten:

Wandelroute Ellezelles, 13 km

Deze onvergetelijke wandeling van 13 km in Ellezelles is een ontdekkingstocht naar een fraai en interessant landelijk gebied. Je ervaart in de gehuchten de zoetheid van het leven. Op de website van VISITWallonia vind je meer informatie.

wandelnieuws henegouwen wbt olivier polet le sentier de l etrange

Le Sentier de l' etrange © foto WBT/Olivier Polet

Wandelroute rond Beloeil, 19 km

Deze wandeling van 19 km voert door Picardisch Wallonië. Je wandelt rondom het Kasteel van Beloeil tussen Bergen en Doornik. De route is een zeer aangename combinatie van watergangen, musea en platteland. Op de website van VISITWallonia vind je meer informatie.

Château de Beloeil © foto WBT/JP Remy

Bovenstaande is een kleine greep uit het totale aanbod van wandelingen in Wallonië en de Belgische Ardennen. Op de website van VISITWallonia vind je nog veel meer wandelmogelijkheden in andere regio’s.

Deel dit artikel