Het Nationaal Landschap Winterswijk is een uniek gebied van maar liefst 22.000 hectare. In het gebied vind je een afwisselend coulisselandschap. Essen, houtwallen, beken, molens en bossen vormen het decor van mooie doorkijkjes richting wijngaarden, boerderijen en bijzondere natuurgebieden. Gecreëerd en onderhouden door generaties boeren en landgoedeigenaren.

Een kleinschalig, gevarieerd, eeuwenoud en onaangetast landschap met elkaar verbonden door landweggetjes, zand - en bospaden. Daar waar iedere bocht een ander verhaal vertelt. Een gebied dat er om vraagt om te voet te ontdekken. In de nazomer kan je van dit alles genieten door mee te doen aan een aantal heerlijke wandelevenementen. Terecht dat Winterswijk zich wandelgemeente van het jaar 2020 mag noemen.

wandelnieuws groep wandelaars winterswijk

Nazomeren tijdens wandelevenementen in Winterswijk

De nazomer is met haar aangename temperaturen en prachtige herfstkleuren een heerlijke periode om er nog even tussenuit te gaan. Het is ook een ideaal wandelseizoen!  In Winterswijk worden regelmatig wandelevenementen georganiseerd. Noteer ze in de agenda en kom fijn nazomeren in de Achterhoek. 

Hamalandtocht van WF Evenementen

  • Zondag 6 september
  • Afstand 15, 20 km

Landschapsloop Wandelweekend Winterswijk

  • Vrijdag 2, Zaterdag 3, en zondag 4 oktober
  • Drie dagen wandelen vanaf drie verschillende locaties.
  • Afstand 10,15 en 20 km

Informatie over de wandelevenementen vind je op de website van 100% Winterswijk. 

Deel dit artikel