© foto SLG
© foto SLG

Op vrijdag 4 oktober wordt in Beekbergen met het Bekbergerpad alweer het negende Klompenpad in de gemeente Apeldoorn geopend. De route betreft een rondwandeling van dertien kilometer door een beekdal, langs enken en oeroude Veluwse bossen in het mooie buitengebied van Beekbergen.

De route is tot stand gekomen onder begeleiding van SLG,  in nauwe samenwerking met Dorpsbelang Beekbergen-Lieren, vrijwilligers, de gemeente Apeldoorn, grondeigenaren en lokale partijen. Het nieuwe Klompenpad in Apeldoorn is inmiddels het 116de Klompenpad en maakt deel uit van een landelijk netwerk van Klompenpaden. Bekbergerpad sluit aan op het Albapad in Oosterhuizen en het Ugcheler Markepad in Ugchelen. In de gemeente Apeldoorn liggen verder nog het Kopermolenpad in Wenum Wiesel, het Loenense Enkenpad in Loenen, het Holhorsterpad in Beemte Broekland, het Uddelermeerpad in Uddel, het Plaggenstekerspad in Hoenderloo, Klarenbeeksepad in Klarenbeek. Het Bekbergenpad is dus al het 9e Klompenpad in de omgeving van Apeldoorn.

Klompenpaden worden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincies Gelderland en Utrecht. Samen met de streek worden historische paadjes in ere hersteld en boerenland opengesteld. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt.

Meer informatie vind je op de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel