© foto Le Champion
© foto Le Champion

Wandelaars kunnen zich op zaterdag 19 oktober volledig onderdompelen in Amsterdamse sferen tijdens de Amsterdam City Walk. Er worden ditmaal liefst zes routes aangeboden: 10, 14, 17, 20, 26 én 33 km.

Onderweg kom je langs Amsterdamse iconen als het Rijksmuseum, Vondelpark en Carré. Vorig jaar deden er 14.000 wandelaars mee.

De vier langste afstanden starten vanuit het Olympisch Stadion, de nieuwe 14 km start bij Station Sloterdijk en de 10 km vertrekt vanaf het Waterlooplein. De Jordaan, de Dam, het Westerpark, het beursplein en Artis zijn een aantal voorbeelden van Amsterdamse elementen die wandelaars onderweg tegenkomen. Maar naast natuur en cultuur biedt de Amsterdam City Walk nog meer. Musea op de route hebben een speciaal aanbod voor deelnemers, een cultureel flitsbezoek behoort dus tot de mogelijkheden. Cafés openen bovendien extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. Dit maakt het wandelevenement een mooie combinatie voor een sportief, cultureel - en vooral gezellig - dagje uit.

Alle afstanden finishen bij het Amsterdamse Proeflokaal op het Stadionplein. Alle wandelaars krijgen een warm onthaal met een medaille en echte Amsterdamse muziek. De ultieme afsluiting van een Amsterdamse wandeltocht.

Inschrijven kan nog tot en met 7 oktober aanstaande (of tot de deelnemerslimiet is bereikt) via de website van het evenement. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Wil je alvast een beetje in de sfeer komen? Kijk dan hieronder naar de aftermovie van vorig jaar!

 

Deel dit artikel