Pauzemoment in de 4daagse van Girona © foto organisatie 4daagse
Pauzemoment in de 4daagse van Girona © foto organisatie 4daagse

Als je als wandelaar eens wilt proeven van een andere vierdaagse dan je doorgaans gewend bent, dan is er van 7 t/m 10 november 2019 de tweede editie van ‘De 4daagse van Girona’.

Voor wie mee wil doen aan deze bijzondere vierdaagse in de Spaanse kuststreek hebben de - Nederlandse - organisatoren een geheel verzorgd programma samengesteld. Je vliegt op woensdag 6 november in en in de avond van zondag 10 november zit je weer in het vliegtuig terug naar huis. In 4 dagen zul je te voet al het moois van de provincie Girona zien en beleven.

Dagelijks wordt er gestart en gefinisht in het park Devesa, naast het historisch centrum van Girona. Bijna driekwart van de route gaat over onverharde en gemakkelijk te belopen paden door de bossen. Het is hier en daar wel wat heuvelachtig met kleine klimmetjes; een goede conditie is nodig. Er zijn twee afstanden: je kunt kiezen uit ca. 25 km per dag en ca. 19 km per dag. Er is overigens een deelnemerslimiet van 100 wandelaars per afstand. De streek is zonnig en groen en in november is het er bijzonder goed toeven met temperaturen die kunnen oplopen naar 15 tot 20 graden.

Girona is de meest noordoostelijke provincie van Spanje. De hoofdstad is Girona, een kleine, sfeervolle stad op ca. 30 km van de Costa Brava en ongeveer 100 km ten noorden van Barcelona. In het centrum, helemaal in de middeleeuwse stijl, vind je in de knusse, kleine straatjes en op pleintjes overal authentieke restaurantjes met aanlokkelijke terrasjes. De binnenstad is misschien wel één van de gezelligste van Spanje! Je hebt er dan ook heel veel mogelijkheden om heerlijk én niet duur te eten.

Als je je inschrijft voor de 4-daagse wordt ook het verblijf voor je geregeld door de organisatie. Je kunt dan kiezen uit het comfortabele en gezellige tweesterren hotel Ibis en – met toeslag - het luxe 4 sterren hotel Ultonia. Als je langer wilt verblijven kan dat onder dezelfde gunstige condities.

Meer informatie vind je op de website van het wandelevenement.

Deel dit artikel