© foto's SLG

Speciaal voor kinderen opent binnenkort een nieuw Klompenpad op Landgoed Molecaten te Hattem. Zij kunnen dan op ontdekkingstocht naar allerlei dieren en andere leuke opdrachten uitvoeren.

Met de baron ga je op ontdekkingsreis over het landgoed en hij vertelt je van alles over de omgeving. De route is drie kilometer lang en begint bij herberg Molecaten in Hattem. Vanaf zaterdag 16 september is het Klompenpad KIDS in Hattem open voor iedereen.

Assenradepad KIDS

De wandelroute voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders is ontwikkeld door een groep enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Hattem. Het Klompenpad KIDS laat de kinderen kennismaken met het landgoed en de dieren die er leven. De route volgt gedeeltelijk het Assenradepad en het Hoenwaardsepad, die beide ook over landgoed Molecaten lopen. Terwijl de kinderen lekker buiten zijn, speuren ze naar diersporen en waterdieren in de beek en ze leren tal van vogels kennen en herkennen.

wandelnieuws klompenpad kids 1

Ze ontdekken samen met de baron van het landgoed de geschiedenis van Hattem, zoals bijvoorbeeld de watermolen, de spieker en de oude Mariaboom. De route bevat allerlei natuurlijke speelelementen, zoals een blotevoetenpad en een schandpaal. Werkelijk alle zintuigen worden onderweg geprikkeld! Het Assenradepad KIDS is het 153ste Klompenpad en het vierde Klompenpad KIDS in de provincie Gelderland.

KIDS-doeboekje en app

De route wordt extra leuk met een speciaal KIDS-doeboekje. Daar staan leuke weetjes en (extra) opdrachten in. Het doeboekje is te downloaden via de website van Klompenpaden. www.klompenpaden.nl. Op website en app vind je tevens de verkooppunten voor het doeboekje. De route is gemarkeerd met oranje bordjes en er zijn overal infobordjes onderweg. Honden zijn overigens niet toegestaan, want de route gaat over particuliere gronden. 

Deel dit artikel