Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nederland heeft er een nieuw Nationaal park bij. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft Nieuw Land in de provincie Flevoland aangewezen als Nationaal Park.

Nieuw Land bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden. Het is een uniek en typisch Nederlands gebied, omdat het is ontstaan door de inpoldering van de Zuiderzee. In grote delen van het gebied kreeg de natuur alle ruimte. Zo ontstond een uniek samenspel van mens en natuur.

Nieuw Land is voor Nederland een nationaal park met 4 natuurgebieden. Elk gebied heeft een eigen karakter, maar de gebieden horen wel bij elkaar. Ze waren namelijk nooit ontstaan zonder de mens: door het temmen van de Zuiderzee, zijn de polder en het Markermeer ontstaan. Alle gebieden zijn nog in ontwikkeling.

Nieuw Land biedt kansen voor toerisme, werkgelegenheid en economische ontwikkeling.  Door de partners is bureau Mecanoo geselecteerd voor het ontwikkelen van de ruimtelijke visie van Nationaal Park Nieuw Land.

Deel dit artikel