De in de lente van 2020 geplande vierde editie van de Urban Walk Den Haag kon wegens COVID-19 vanzelfsprekend geen doorgang vinden. Inmiddels is er meer mogelijk, zolang er maar anderhalve meter afstand wordt gehouden van elkaar. Op zaterdag 19 september is een nieuwe datum gevonden voor de Urban Walk Den Haag. De inschrijving is inmiddels weer geopend. 

Wegens de coronamaatregelen zullen er tijdens deze vierde editie minder deelnemers worden toegelaten. Startbewijzen worden thuisgestuurd en er wordt gestart in meerdere, kleine startgroepen. Er kan slechts online worden ingeschreven en dat kan tot de 12e september. In de startvakken is de 1,5 meter gemarkeerd en het start- en finishterrein is uitermate ruim opgezet. Er is dit jaar geen horeca op het evenemententerrein aanwezig. Dit alles om het voor iedere wandelaar een sportieve, maar vooral ook veilige editie te laten zijn.

Het idee van de Urban Walks is wandelaars de mooiste stedelijke plekken van Nederland te laten verkennen. Deelnemers hebben in Den Haag de keus uit een route van ongeveer 12 of 20 km. Na het volbrengen van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een fraai en uniek aandenken aan de Urban Walk. 

Inschrijven kan via de website van Urban Walk Den Haag. Als je voor de voorjaarseditie al een startbewijs had aangeschaft ,gaat je inschrijving automatisch over naar de nieuwe datum. Als het evenement onverhoopt niet kan plaatsvinden op 19 september, dan blijft je startbewijs geldig voor de eerstkomende editie.

Deel dit artikel