Kennemer Duinen wandelnieuws
Kennemer Duinen © foto Shutterstock

Op maandag 14 december aanstaande verschijnt bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de nieuwe wandelgids ‘Wandelen in Groot Amsterdam’. Erkend routemaker Rutger Burgers neemt je in deze wandelgids mee op pad tijdens 15 prachtige wandelingen rondom onze hoofdstad.

Rutger Burgers woont zelf in Amsterdam en bedenkt al jaren de mooiste wandelingen. Ditmaal bleef hij dichtbij huis: Burgers is gewoon zijn voordeur uitgestapt om rondom Amsterdam op verkenning uit te gaan. Daar kwam deze gids uit voort, een wandelgids die gecompleteerd werd met 15 reeds bestaande Trage Tochten onder de rook van Amsterdam.

Het zijn allemaal wandelingen met zandpadgarantie; je wandelt elke tocht minstens 70% over onverharde ondergrond. Dat was rond onze hoofdstad best wel even puzzelen zoals je zult begrijpen. De samensteller toog onder andere naar Waterland, naar de duinen van Kennemerland maar bijvoorbeeld ook naar de Gooise landgoederen. En zelfs bij de vier Stadse Tochten in deze gids heb je als wandelaar vrij baan: ze zijn onverhard waar mogelijk.

Rutger Burgers is een zeer actieve route-maker in Nederland. In de voorbije jaren bracht hij samen met Rob Wolfs in heel Nederland de allermooiste – onverharde - wandelpaden in kaart. Hun Trage Tochten zijn inmiddels een begrip bij wandelend Nederland.

De wandelgids telt 128 pagina’s en is voor € 16,95 te koop bij ‘de betere boekhandel’ en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

wandelnieuws grootamsterdam cover2

 

Deel dit artikel