duinen van Zoutelande NS-wandeling
© foto Ad Snelderwaard

We hebben er lang op moeten wachten, maar na twee jaar is er vanaf 9 juni 2021 weer een nieuwe NS-wandeling beschikbaar. Vorig jaar gooide de corona-uitbraak roet in het eten en kon er geen nieuwe NS-wandeling worden toegevoegd aan het brede aanbod.

Want wie kent ze niet: de populaire NS-wandelingen. Ze worden bij Wandelnet gemaakt, in opdracht van de NS. De routes worden beschreven, gecontroleerd en vervolgens gemarkeerd door vrijwilligers. En nu dus de nieuwe telg: struinen over strand, steile duinen beklimmen en je vergapen over grote schepen die af en aan varen over de Westerschelde: dát is de nieuwe NS-route ‘Duinen van Zoutelande'.

Over de route

Via de Vlissingse boulevard loop je in de richting van het Nollestrand. Van begin tot eind volg je de wit-rode markeringen van het Nederlands Kustpad. Op de hoge duintoppen – de duinen van Zoutelande behoren tot de hoogste van Nederland – kan je genieten van prachtige uitzichten over de - drukbevaren - Westerschelde. Aan de andere zijde ligt het weidse land van Walcheren.

wandelnieuws ns wandelroute nieuw

Nieuw concept

De nieuwste NS-wandeling Duinen van Zoutelande past uitstekend in het nieuwe NS-concept, waarbij je begint bij een station en eindigt bij een bushalte. De NS wil meebewegen met de veranderende behoeftes van reizigers: gemak en flexibiliteit, van deur tot deur. Daarom worden door de NS, naast de vertrouwde treinreis, ook de OV-fiets, de deelauto, en het reizen met bus, tram en metro gestimuleerd

Weekendje weg

Vlissingen is voor veel mensen een flink eind reizen. Een goede reden om er eens een gezellig weekend Walcheren van te maken. Aan overnachtingsadressen langs de Zeeuwse kust is geen gebrek. Dus: rugzak op, wandelschoenen aan, stap in de trein en ga naar Walcheren!

Bron: Wandelnet

 

overnachten banner duinen

Deel dit artikel