berner oberland Bärentrek

De Bärentrek is één van de mooiste wandelroutes in het Zwitserse Berner Oberland, misschien wel dé mooiste trektocht die Zwitserland heeft. De route voert je door een overweldigend landschap van gletsjers, steile rotswanden en beroemde bergen, zoals de Eiger, de Mönch en de Jungfrau.

Berner Oberland herbergt namelijk veel bergen van 4000m en hoger.

De route gaat over goed begaanbare wandelwegen en bergpaden. Door de hoge en soms steile pasovergangen is de Bärentrek bij uitstek een wandelroute om in de zomer te doen. Maar zelfs als het hoogzomer is zie je vanaf de route die je wandelt in de bergen vaak nog sneeuw liggen. Dit geeft je een winters gevoel in zomerse tijden.

wandelnieuws berneroberland meer

De spectaculaire oost-westdoorgang van het Berner Oberland gaat vlak langs de vergletsjerde reuzenbergen, maar de tocht doet ook veel authentieke plaatsen aan waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

De Bärentrek voert je over passen, door lieflijke dorpjes, kleurrijke alpenweiden en door imposante, hoge berglandschappen. Prachtige bergmeren met de mogelijkheid om er te zwemmen, enorme watervallen, grote alpengletsjers, vele majestueuze bergen en een rijke alpineflora en -fauna worden ontdekt. De prachtige authentieke berghutten nodigen je uit voor een heerlijke avond, lekker uitrusten en nagenieten van jouw avontuurlijke tocht.

De aanbieder, huttentochtspecialist IDTravel, heeft de route in twee delen gemaakt: Bärentrek Oost (7 nachten, van Meiringen naar Kandersteg) en de Bärentrek West (eveneens 7 nachten, van Kandersteg naar Lauenen). Het is ook nog mogelijk een kortere variant te kiezen.

wandelnieuws berneroberland berghut

De Bärentrek is een tocht die zeker een plaats verdient op jouw bucketlist. Alleen… de beren - waar het pad ooit naar werd vernoemd - dié kom je hier echt niet meer tegen!

Meer informatie over alle huttentochten van IDTravel in Zwitserland en over de Bärentrek vind je op de website van IDTravel.

Deel dit artikel