Een streek komt pas tot leven door de mensen die er wonen; het karakter van een regio ontstaat namelijk door wat bewoners er doen. De belevenissen die je als wandelaar kunt meemaken onderweg in Hessen (D) zijn net zo veelzijdig als de natuur daar is.

Maandelijks stellen we op deze website een stukje van de Duitse regio Hessen voor en gedurende het jaar 2020 laat ook wandelkrant ‘te voet’ je in elke editie uitvoerig kennismaken met deze prachtige streek bij onze oosterburen.

Spannende werelden voor wandelaars

In het wandeldomein van Hessen doe je voortdurend nieuwe ontdekkingen. De aan speciale thema’s gewijde paden vertellen je een rijk cultureel verleden; op andere wandelingen beleef je de schoonheid van de natuur direct. Veel routes zijn door deskundigen gekeurd en onderscheiden, bijvoorbeeld Odenwald, Spessart, Vogelsberg, Taunus, Lahntal, Knüllgebirge en Habichtswald, de dalen van de Lahn, de Werra en de Rijn. Hessen is een paradijselijke regio, waar je niet uitgewandeld raakt. Bekijk de website van Hessen Tourismus en kies uit een duizelingwekkende veelheid aan natuurrijke wandelroutes, die erom smeken om door wandelaars ontdekt te worden.

Deel dit artikel