© foto Le Champion

Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, vormt de prachtige natuur van Castricum, Heemskerk, Akersloot en Uitgeest het decor van de 4e editie van de Oer-IJ Expeditie.

Met deze ontdekkingswandeltocht maken de deelnemers kennis met het Oer-IJ gebied: het verborgen landschap in het groene hart van Kennemerland. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf unieke routes van 11, 16, 22, 25 en 31 kilometer. Inschrijven is nog mogelijk t/m donderdag 12 mei.

wandelnieuws oer ij expeditie 2

Alle routes van de Oer-IJ Expeditie gaan van start vanaf het archeologiemuseum Huis van Hilde, nabij station van Castricum. Hierna zullen de deelnemers direct het Oer-IJ gebied in trekken. Met de vele bezienswaardigheden op de routes is dit door water en wind gevormde landschap rijk aan verhalen. Wandelaars worden tijdens hun wandeltocht meegenomen in de geschiedenis van dit gebied door de diverse gidsen en acts. Dit maakt de Oer-IJ Expeditie meer dan een wandelevenement, namelijk een échte wandelbeleving.

Nieuw jasje

De 25 en 31 kilometer routes zijn in een nieuw jasje gestoken en brengen de deelnemers naar de oude oostelijk gelegen kustlijn bij Akersloot. Hier zijn zo’n 5.000 jaar geleden de smalle en vlak naast elkaar gelegen strandwallen gevormd. Dankzij de aangepaste routes is er dit jaar een nieuwe stempelpost bij ’t Hoorntje in Akersloot. Bij deze voormalige boerderij zijn de wandelaars op het juiste adres voor een boel gezelligheid en gastvrijheid.

wandelnieuws oer ij expeditie 3

Daarbij heeft organisator Le Champion eind vorig jaar de Le Champion app gelanceerd. De Le Champion app is een overkoepelende app, waarin alle evenementen van de sportorganisatie gebundeld zijn, zo ook de Oer-IJ Expeditie. De nuttige functionaliteiten zorgen voor een nog leukere deelname aan deze wandeltocht. Zo krijgen deelnemers tijdens hun tocht door middel van de GPS-LiveTracking leuke updates over de highlights op de route.

Thema: Ode aan het Oer-IJ Landschap

Net als de voorgaande edities staat de Oer-IJ Expeditie 2022 in het teken van een thema. Dit jaar brengen we tijdens deze ontdekkingswandeltocht een 'Ode aan het Oer-IJ Landschap'! De landschappen waar de routes doorheen voeren zijn zo bijzonder en waardevol, dat een ode op zijn plaats is. De schoonheid van dit groene buitengebied delen we graag met de deelnemers door op de routes te zorgen voor verrassingen, geïnspireerd op het thema van deze vierde editie van de Oer-IJ Expeditie.

wandelnieuws oer ij expeditie 1

Inschrijven

Inmiddels zijn er ruim 1.500 wandelaars ingeschreven voor de Oer-IJ Expeditie. Inschrijven voor deze ontdekkingswandeltocht is mogelijk t/m donderdag 12 mei via www.oerijexpeditie.nl. Op de dag van het evenement is er geen mogelijkheid tot na-inschrijven.

Deel dit artikel