© foto Utrechts Landschap
© foto Utrechts Landschap

De Schammer ligt tussen Amersfoort en Leusden, naast de A28. Een gebied dat vaak gedeeltelijk onder water liep, omdat een groot deel van de vijftig tot zestig kleinere en grotere beken van de Gelderse Vallei het water afvoeren via het Valleikanaal en de Eem.

De Schammer is daarom inmiddels aangewezen en ingericht als waterbergingsgebied.

Het Utrechts Landschap heeft van De Schammer een prachtig natuurgebied gemaakt, waar veel ruimte is voor vogels en planten. Reden voor het Utrechts Landschap om wandelaars en andere geinteresseerden wat meer te vertellen en te laten zien van de nieuwe natuur in dit bijzondere gebied. Gidsen van het Utrechts Landschap vertellen tijdens een wandeling door de Schammer over het belang van dit nieuwe natuurgebied, te weten het bergen van water, recreëren en de natuur beleven.

De wandeling start op zondag 1 september om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden en de deelname is geheel gratis. De wandeling is helaas ongeschikt voor rolstoelgebruikers en ook je trouwe viervoeter mag niet mee. Vanaf 13.45 uur kun je je melden bij de parkeerplaats van de Mixed Hockey Club Leusden, De Schammersteeg 2 in Stoutenburg (gemeente Leusden).

Meer informatie over deze- en overige activiteiten vind je op de website van het Utrechts Landschap.

 

Deel dit artikel