© foto Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen
© foto Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen

De Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen organiseert op 28 en 29 september 2019 voor de derde maal de Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute over in totaal 46 km. Dit is een unieke, tweedaagse wandeltocht te midden van de natuur. Na de eerste wandeldag overnacht je in een chalet, in een tipi of in je eigen tent!

Op dag 1 wandel je ongeveer vijf uur (18,5 km). In Beauraing, een internationaal bedevaartsoord, begin je aan de nieuwe editie van de Wandeltocht op de Sint-Jacobsroute. Vóór vertrek ontvang je een lunchpakket voor deze wandeldag.

Je wandelt door het dorp, langs het gebied van de heiligdommen en langs de ruïnes van het kasteel van Beauraing. Je loopt over landelijke wegen en uitgestrekte bossen en wat verder op de route kun je eindeloos genieten van de schitterende panorama's van de Famenne en de uitlopers van de Condroz. Via het dorp Sevry wandel je door het staatsbos en ga je via de vallei van de Houille in de richting van Vencimont, het eindpunt van de eerste wandeldag.

Na de gezamenlijke, feestelijke maaltijd overnacht in het vakantiepark van Vencimont. Je kunt er slapen in een chalet of in een tipi (4 tot 6 personen), maar je kunt ook je eigen kampeermateriaal gebruiken. De volgende ochtend kun je uitgerust op weg voor de tweede dag.

De tweede dag staat er een dagvullende wandeling van ongeveer acht uur op het programma (28 km of evt. 24,5 km). Na een heerlijk ontbijt vertrek je in de richting van Gedinne via de GR 126 en de vallei van de Houille. Je komt vervolgens langs vele interessante plaatsen, zoals het museum van Gedinne (Maison Languillier). Daar wordt je uitgenodigd voor een ontspannende pauze, alvorens weer op pad te gaan naar een volgende smulhalte met streekproducten in Louette-Saint-Pierre.

Daar kun je uit twee mogelijkheden kiezen. Je kunt doorgaan op de Sint-Jacobsroute langs de Franse grens (28 km). Of je kiest voor een korter traject (24,5 km) door de dorpskernen van Louette-Saint-Pierre en Houdremont. De twee routes komen later samen bij het vroegere buurtstation van Orchimont, om na enkele kilometers bij de Chapelle du Flâchis een lange afdaling naar Membre-sur-Semois en de Saint-Fiacre kerk te maken. Maar we raden je aan om eerst nog van een laatste proeverij te genieten, alvorens met de bus naar Beauraing terug te reizen.

Voor een impressie kun je de onderstaande korte video bekijken.


Alle informatie over dit unieke evenement kun je vinden op de website van de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen.

Deel dit artikel