De Geierlay © foto Dominik Ketz
De Geierlay © foto Dominik Ketz

Spectaculair en dicht bij huis! Tijdens de etappes 19 en 20 van de de Saar-Hunsrück-Steig tref je een indrukwekkende attractie: de hangende touwbrug van Geierlay. De vrij zwevende brug is 360 meter lang en verbindt de twee steden Mörsdorf en Sosberg bij Kastellaun. Het is gebouwd naar Nepalees voorbeeld en deint boven het Mörsdorfer Bachtal op een hoogte van 100 meter.

Na de opening was het anderhalf jaar de langste hangbrug van Duitsland. Inmiddels is het de op één na langste hangbrug in Duitsland en heeft hij de bijnaam ‘de mooiste hangbrug’. Wie dit ‘pad’ betreedt moet een beetje dapper zijn en geen last hebben van hoogtevrees.

wandelnieuws geierlay1 domink ketz© foto Dominik Ketz

Maar het uitzicht (met op dit moment de prachtige herfstkleuren), de ervaring en het gevoel achteraf maakt het meer dan de moeite waard. Nog een pluspunt: de hangende touwbrug is gratis te betreden. Wie niet durft over te steken, kan rustig van onderaf vanaf de Saar-Hunsrück-Steig naar de brug kijken.

Het is momenteel vanwege coronamaatregelen natuurlijk niet het juiste moment om de hangbrug te bewandelen, maar zo gauw het weer kan… gewoon doen!

wandelnieuws geierlay2 dominik ketz© foto Dominik Ketz

Meer informatie over de Geierlay en andere wandelmogelijkheden in de Hunsrück vind je op de website van Hunsrück Touristik.

Deel dit artikel