Fort Honswijk © foto Manja Herrebrugh
Fort Honswijk © foto Manja Herrebrugh

Ten westen van het middeleeuwse Wijk bij Duurstede, tussen de stad Utrecht, de Lek en de Utrechtse Heuvelrug, ligt de Kromme Rijnstreek. Een prachtig divers gebied waar het riviertje de Kromme Rijn als een rode draad doorheen kronkelt. In de zomer van 2020 is een heel nieuw wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek gecreëerd.

Zo’n 500 kilometer aan mooie wandelpaden en idyllische weggetjes verbindt de mooiste plaatsen en natuurgebieden met elkaar. Of je nu gaat voor kleine ommetjes in de buurt van steden en dorpen of voor langere wandelingen waarbij je een groot gebied ontdekt, je kunt nu eindeloos en comfortabel wandelen in het buiten van Utrecht.

Nieuw wandelnetwerk

Het nieuwe wandelnetwerk in de Kromme Rijnstreek biedt zo’n 500 kilometer wandelplezier. Het werkt eenvoudig: je wandelt van knooppunt naar knooppunt, te herkennen aan de oranje bordjes met blauwe cijfers. Pijlen wijzen je de weg. Het nieuwe wandelnetwerk betreft de gemeenten Nieuwegein, Houten, Utrecht (stad), Bunnik, De Bilt, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

wandelnieuws kasteel duurstede ad snelderwaardKasteel Duurstede © foto Ad Snelderwaard

Het Utrechtse wandelroutenetwerk is met deze toevoeging inmiddels uitgebreid tot ruim 1600 kilometer. Het is een samenwerking tussen provincie Utrecht, recreatieschappen, gemeenten, grondeigenaren, terreinbeheerders, wandelorganisaties en vele vrijwilligers.

Informatie over het nieuwe wandelnetwerk en andere routes door de Kromme Rijnstreek vind je op de website van Routes in Utrecht.

Of lees er HIER meer over in het artikel de herfsteditie van ‘te voet’ in de bijlage ‘Wandelen door stad en land’.

 

Deel dit artikel