Blauw-gele markeringen worden aangebracht © foto Henk Oosterhuis
Blauw-gele markeringen worden aangebracht © foto Henk Oosterhuis

Het Westerwoldepad ondergaat momenteel een ingrijpende update. De langeafstandswandeling wordt uitgebreid van 40 km naar 90 km en vrijwilligers zijn druk doende de lange-afstandswandeling volledig te markeren.

De voor deze route kenmerkende geel-blauwe routemarkeringen worden langs de hele route aangebracht. Door de uitbreiding is het Westerwoldepad nu een volledige rondwandeling geworden. Het hele traject van 90 km is verdeeld in negen etappes van gemiddeld tien kilometer per stuk. Het pad loopt van Wedde naar Ter Apel - zoals het oorspronkelijke traject - en daarna over een totaal nieuw traject terug naar Wedde.

De coördinatoren Henk en Carin Oosterhuis uit Musselkanaal zijn de voortrekkers namens de stichting Wandelen in Westerwolde. Ze hebben een mooie, goede groep vrijwilligers om zich heen verzameld, waarvan een aantal sinds deze week de markeringen langs de hele route aanbrengen. Ze hopen daarmee uiterlijk eind november klaar te zijn. Het werk zit er dan nog niet op voor de vrijwilligers: ze zullen zich vanaf dat moment gaan bezighouden met het onderhoud van de markeringen en de begaanbaarheid van de paden.

wandelnieuws westerwoldepad© foto Tourist Info Westerwolde

Als wandelliefhebber kan je het vernieuwde, 90 km lange Westerwoldepad nu al lopen. De nieuwe routebeschrijving staat al online en je kan de tracks van de route downloaden voor GPS via de website van het Westerwoldepad.

Op deze website is verder nog veel meer informatie te vinden over het Westerwoldepad en de andere wandelroutes van stichting Wandelen in Westerwolde.

Deel dit artikel