Het duurt nog even, maar alvast voor in de agenda: op zaterdag 29 juni a.s. is in Utrecht de negende Open Tuinendag gepland. Circa vijftig particuliere tuinen en pandhoven in- en rond de Utrechtse binnenstad - waarvan overigens de meeste niet openbaar toegankelijk zijn - openen op deze dag de poorten voor het grote publiek. 

Verstopt achter muren en huizen liggen prachtige Utrechtse stads- en binnentuinen. Het zijn ware oases van rust en vaak fraaie staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om deze mooie plekken te bezoeken.

Voor de tuinliefhebber is er veel keus: grote tuinen, kleine tuinen, hofjes, pandhoven van kerken en kloosters, sobere tuinen en tuinen met tal van beelden en vijvers. Elke tuin is uniek en biedt vaak een verrassende blik op de omringende bebouwing. Het programma van deze Open Tuinendag geeft je de mogelijkheid om een bijzondere dag in de Utrechtse binnenstad door te brengen. Alle tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is er altijd in de buurt. In een aantal tuinen vindt ook nog een muziekoptreden plaats of soms wordt er een rondleiding gegeven. 

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op de website van de organisatie.

Deel dit artikel