Kasteel Engelenburg © foto Shutterstock
Kasteel Engelenburg © foto Shutterstock

Morgen, op zaterdag 14 september is het zover: Tijdens Open Monumentendag vindt de feestelijke opening plaats van het Engelenburgerpad, alweer het 115e Klompenpad. Het Engelenburgerpad is een mooie rondwandeling van tien kilometer door het buitengebied van Herwijnen.

Je wandelt over de oude en de nieuwe dijk, door boomgaarden en weilanden en door de uiterwaarden langs de Waal. Verder kom je prachtige historische bezienswaardigheden en monumentale panden tegen. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. De opening vindt plaats om 10.00 uur bij Bakkerij Bakker, Achterweg 28 te Herwijnen.

Wethouder Rutger Stappershoef van de gemeente West Betuwe en directeur-bestuurder Arjan Vriend van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) openen het nieuwe Klompenpad. Nadat het startpaneel is onthuld is er een wandeling onder begeleiding van muziekvereniging Wilhelmina Herwijnen naar kasteel Engelenburg. Daar wordt de vlag gehesen en treedt ook nog het mannenkoor van de Historische Vereniging Den Ouden Dijk uit Herwijnen op. Meer informatie over de opening – en alle andere Klompenpaden - kun je vinden de website van Klompenpaden.

Deel dit artikel