© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

September is alweer anderhalve week op weg, maar dat betekent ook dat er nog zo’n twintigtal dagen te gaan is deze maand. Het Rode Kruis vraagt aandacht voor vluchtelingen en heeft daarvoor in de maand september een mooie actie op touw gezet.

Dat werkt als volgt: Trek je wandelschoenen aan en wandel in de rest van de maand september een stukje verder voor vluchtelingen. Leg op jouw manier (wandelend dus) de lengte van de reis van een vluchteling af. Laat je sponsoren voor die sportieve prestatie door vrienden en bekenden en steun daarmee de hulp aan vluchtelingen wereldwijd. 

Meedoen is heel eenvoudig:

  • Maak op de actiewebsite jouw eigen actiepagina aan kies daarbij een doelafstand, die symbool staat voor een afstand die een vluchteling ook moet afleggen om veilig te zijn.
  • Leg jouw doelafstand af in de rest van de maand september. Hoe je dat doet mag je zelf weten: trainen voor een vierdaagse, eropuit met je vrienden of gewoon wandelen met de hond. Het is aan jou!
  • Laat je sponsoren voor jouw uitdaging en houd je kilometers bij via je telefoon, smartwatch of favoriete app. Deel je updates via je actiepagina om te laten zien hoe ver je al bent.

Ben je er klaar voor? Met jouw prestatie help jij persoonlijk het Rode Kruis vluchtelingen over de hele wereld te helpen.

Bekijk hieronder alvast de video die voor deze actie is gemaakt.

 

 

Deel dit artikel