Niet alleen bezinning, goede gesprekken en genieten van een mooie omgeving, maar ook nog geld inzamelen voor het goede doel! Dat zijn de ingrediënten van de jaarlijkse pelgrimstocht van Vastenactie.

In 2020 gaat alweer de tiende editie van deze tocht van start, dit keer in Friesland. Op 2, 3, en 4 april kun je in Drachten en omgeving één of meerdere dagen meedoen aan deze pelgrimstocht.

Het vertrek- en aankomstpunt is alle dagen het Karmelklooster in Drachten, vandaar ook de titel ‘Klooster klunen’. Het voormalige Friese klooster is tegenwoordig een plaats van ontmoeting en inspiratie. Deelnemers die meerdere dagen meewandelen kunnen ook nog eens overnachten in één van de vroegere kloostercellen.

De pelgrimstocht bestaat uit drie wandeltochten van ongeveer 20km, steeds door een ander type landschap. Je loopt langs water, door een coulisselandschap en in een bosrijke omgeving. Tijdens de tocht kun je je bezinnen op je levenswijze, ontmoet je nieuwe mensen én loop je om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten van Vastenactie.

Het thema van de Vastenactiecampagne 2020 is ‘Werken aan je toekomst’. Het staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Wereldwijd worden hiermee projecten ondersteund, waarbij trainingen worden aangeboden, onderwijsruimten worden gefaciliteerd en lesmateriaal wordt verschaft. 

Aanmelden kan via de website van Vastenactie. Je vindt er ook alle informatie over vertrektijden, programma en overnachtingsmogelijkheden.

Deel dit artikel