Vanaf de dag dat Rab Carirington zijn allereerste slaapzak met de hand naaide is het uitgangspunt van deze pionier geweest: functionele outdoormaterialen en -kleding maken met een lange levensduur. Outdoorproducten zijn niet onverwoestbaar. Maar mócht er iets aan mankeren, dan is dat in veel gevallen wel te repareren.

Rab, koploper in duurzaam ondernemen, heeft daarom onlangs een Service & Repair Centre geopend in Leusden. Hiermee worden gebruikers van producten van Rab en Lowe Alpine aangemoedigd hun kleding en materialen in voorkomende gevallen te laten repareren in plaats van te vervangen.

Gerard Ritter van Equip, de onderneming waartoe Rab en Lowe Alpine behoren: “We weten hoe belangrijk een fijne outdooruitrusting voor onze klanten is. Wij willen er samen met onze eindgebruikers voor zorgen elke uitrusting gedurende de hele bruikbare levensduur in topconditie te houden. En of het nu gaat om vervanging, reiniging of zelfs een totale revisie; hier hebben we het team én de middelen om dat te doen. En het allerbelangrijkste: op deze wijze kunnen we allemaal een steentje bijdragen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen”.

De garantie-afwikkeling, reparatieservice en onderdelenservice draaien in Leusden al op volle toeren. De reinigingsservice (‘Rab Wash’) volgt later deze maand en het hergebruiken van kleding en materialen (‘Second Stitch’) volgt zo snel mogelijk daarna.

Al deze diensten kan je als eindgebruiker direct boeken op de website van Rab.

 

Deel dit artikel