binnenveldse hooilanden wetlands
De Binnenveldse Hooilanden © foto Shutterstock

Het Trekvogelpad mocht onlangs een nieuw en imposant natuurgebied verwelkomen. Het populaire LAW is namelijk uitgebreid met De Binnenveldse Hooilanden bij Veenendaal. Niet alleen voor wandelaars interessant, maar ook voor vogelliefhebbers: het gebied is zeer vogelrijk en je kan ze er dan ook uitvoerig bekijken vanuit een aantal vogelhutten.

Er is een flink aantal jaren hard gewerkt om dit stuk nieuwe natuur tussen Veenendaal en Wageningen te realiseren. Het is een regelrechte verbetering van de etappe tussen Rhenen en Bennekom. Je wandelt nu door een natuurgebied in plaats van over een geasfalteerd fietspad. De afstand van het Trekvogelpad is overigens gelijk gebleven; alleen de route is omgelegd.

Overigens werd het Trekvogelpad ook ter hoogte van de piramide van Austerlitz aangepast. Om een stukje geschiedenis in de route op te nemen Wandelaars kom je nu langs een monumentje dat je herinnert aan de executie van 15 gijzelaars in oktober 1942 door de Duitsers.   

wandelnieuws wetlands shutterstock

De prachtige wetlands zijn erg vogelrijk © foto Shutterstock

Het Trekvogelpad loopt van Bergen aan Zee, dwars door Nederland, naar Enschede. Zo’n 400 km langs een grote hoeveelheid vogelgebieden. Inmiddels wordt er al weer hard gewerkt  aan alweer de 6e druk van het wandelgidsje van het Trekvogelpad. De verwachte verschijningsdatum ligt in de eerste helft van 2022.

Kijk hier voor meer informatie over de etappes van het Trekvogelpad

Deel dit artikel