Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Reizigersvereniging Rover publiceert een wandelgids waar naast verschillende wandelingen ook het openbaar vervoer centraal staat. Het eerste exemplaar van de gids Op Verkenning - 40 wandelingen met het Openbaar Vervoer is aangeboden aan wandelauteur John Jansen van Galen.

In 2018 bestaat het door Rover uitgegeven tijdschrift De Reiziger veertig jaar. Vaste gast in dit blad is de wandelrubriek, die hiermee ook haar veertigste jubileum viert. Om deze mijlpaal te vieren heeft Rover haar vaste wandelredacteuren Gerda Spaander en Peter Oosterling gevraagd een wandelgids samen te stellen. In lijn met het jubileum kozen de redacteuren voor veertig wandelingen; van oude toppers tot niet eerder gepubliceerde nieuwe wandelingen. De wandelingen zijn verdeeld over onze provincies, daarnaast bevat de gids vier wandelroutes in België en één in Duitsland.

Wandelen en openbaar vervoer vormen een uitstekende combinatie: het biedt de mogelijkheid in een bepaalde plaats aan een wandeling te beginnen en deze in een andere plaats te eindigen. Met het openbaar vervoer onderweg naar het wandelgebied komt de wandelaar nieuwe en verrassende plekken tegen. Zo maakt de gebruiker van de wandelgids niet alleen kennis met de talrijke landschapstypen die ons land rijk is, maar ook met allerlei vormen van het openbaar vervoer.

De wandelgids Op Verkenning is te koop bij de boekhandel of via de site van Rover. 

Deel dit artikel