RheinTerrassenWeg bij Nierstein Roter Hang

Wijngaarden, geweldige vergezichten en historische bezienswaardigheden; je krijgt het allemaal tegen als je wandelt over de RheinTerrassenWeg in Duitsland. De route is 75 km lang en loopt van van Worms naar Mainz.

De wandeltocht langs de Rijnvallei is geschikt voor lange afstandswandelingen met als extra en flinke dosis cultuur. Maar het is ook mogelijk korte, afwisselende tochten te maken. En overnachten… dat kan veelal bij één van de talrijke wijnboeren langs de route!

Wijndorpjes en kathedraalsteden

Je wandelt door het omvangrijkste wijngebied van Duitsland en komt langs schilderachtige wijndorpjes en indrukwekkende kathedraalsteden. Als je zo’n 15 km per dag wandelt loop je in 5 dagen van Mainz naar Worms. Als extraatje liggen aan de RheinTerrassenWeg nog zeven ‘losse’ wandelingen naar bijzondere bezienswaardigheden, bijvoorbeeld Schloss Schwabsburg, Königstuhl, Vulkanschlot en Glockenberghütte.

wandelnieuws rheinterrassenweg wartturm bei nierstein rheinhessen

Veel druivensoorten

Al snel bereikt de wandelroute de hoogten tot boven het Rijndal en biedt het je uitzicht over wijnstokken zover je kan kijken. Vele druivensoorten bedekken de glooiende hellingen. Daarnaast kun je steeds genieten van het uitzicht over het Rijndal. Kort voor Worms verlaat het pad de wijngaarden en loop je verder langs velden en weiden. De torens van de kleinste langs de Rijn staande drie keizerlijke kathedralen wijzen de weg naar het historische centrum van Worms, waar onder anderen de hervormer Maarten Luther wordt herdacht.

Meer informatie vind je op de website van de RheinTerassenWeg

Deel dit artikel