Heerlijke lustrumeditie 30 van Zandvoort © foto Le Champion

De 10e editie van de 30 van Zandvoort kon eindelijk weer doorgaan en vond plaats in een heerlijke entourage. Volop variatie, natuur en cultuur deze dag. Bijna 6.000 wandelaars stonden vandaag aan het vertrek op het legendarische CM.com Circuit Zandvoort, om deel te nemen aan de 2e lustrumeditie van dit unieke evenement.

De 30 van Zandvoort werd de afgelopen twee jaar afgelast, maar het wachten werd beloond. Het werd een heerlijke wandeldag…

wandelnieuws 30 van zandvoort 3

De bijzondere startlocatie op het circuit van Zandvoort © foto Le Champion

De routes

Om 08.00 uur klonk het officiële startschot voor de 30 km. Meer dan 2.000 wandelaars namen deel aan deze afstand. Een uur daarvoor mochten in alle vroegte de 1.500 deelnemers van de 35 km al hun ronde over het circuit wandelen en om 09.00 uur klonk voor 2.500 wandelaars het startschot van de 18 km. Alle routes gingen over het fraaie Noordzeestrand en door het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Op het strand namen de deelnemers ook nog deel aan de door de Provincie Noord-Holland en Stichting de Noordzee georganiseerde Beach Cleanup: wandelaars kregen hier prikstokken en een afvalzak aangereikt om strandafval op te ruimen.

wandelnieuws 30 van zandvoort 4

Het was een heerlijke dag voor wandelen over het Noordzeestrand © foto Le Champion

Culturele hoogstandjes

De 35 en 30 km wandelaars konden ná het duingebied genieten van culturele hoogstandjes bij Hoeve Duin & Kruidberg, de middeleeuwse Ruïne van Brederode en Openluchttheater Caprera. De 18 km kwam in het Nationaal Park langs het schitterende Vogelmeer en ’t Wed. Uiteindelijk kwamen alle drie de routes bijeen bij de Hemelse Pannenkoek. Via Duinlust wandelden de wandelaars via het Visscherspad de gezellige finishstraat in.

wandelnieuws 30 van zandvoort 5

Het prachtige duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland © foto Le Champion

Antoni van Leeuwenhoek Foundation

De Antoni van Leeuwenhoek Foundation is het goede doel dat aan de 30 van Zandvoort is verbonden. Alle deelnemende wandelaars konden bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan deze foundation, dat zich bezighoudt met hoogstaand , grensverleggend onderzoek naar kanker. De deelnemers zorgden ervoor dat er voor de start van de 30 van Zandvoort een cheque van maar liefst € 7.173,53 kon worden overhandigd.

Volgend jaar vindt de 30 van Zandvoort plaats op zaterdag 25 maart 2023.

Kijk hier voor meer informatie over de 30 van Zandvoort

wandelnieuws 30 van zandvoort 2

Rondje over het circuit © foto Le Champion

Deel dit artikel