Mookerheide © foto Shutterstock

Rondje Limburg is sinds 2023 een nieuwe, prachtige lange afstandswandeling van circa 385 km door Limburg. In 18 etappes met in totaal zo’n 2800 hoogtemeters doorkruis je Limburg van zuid naar noord en weer terug, waarbij je ook nog een uitstapje naar onze ooster- en zuiderburen maakt.

De route voert je op unieke wijze door het prachtige Limburgse heuvellandschap. En dat alles over grotendeels onverharde paden.

Vorig jaar werd de prachtige lange afstandswandeling in het Limburgse Heuvelland geopend. De route gevarieerde en toont je alles wat Limburg voor wandelaars zo aantrekkelijk maakt. De route is bedacht vanuit Eijsden in het zuiden en gaat via Maastricht en de Kempen door het Midden-Limburgse landschap omhoog tot de Mookerhei. Van daaruit wandel je met de klok mee via de Maasduinen, Nationaal Park De Meinweg, de Brunsummerheide weer terug in de richting van het drielandenpunt in Vaals. Met name de laatste etappes gaan dwars door het heuvellandschap van Belgisch en Nederlands Limburg en bevatten de meeste hoogtemeters. De route is overigens zowel met de klok mee als andersom te bewandelen.

Met behulp van een digitale stempelkaart kan je de etappes van Rondje Limburg op verschillende momenten voltooien en je voortgang bijhouden.

Meer informatie vind je op de website van Rondje Limburg

Deel dit artikel