Wijngaard De Holdeurn

In het prachtige landschap van de gemeente Berg en Dal in het Rijk van Nijmegen vind je (h)eerlijke streekproducten. Van asperges, pompoenen, kip, wijn, melk, geitenkaas, frambozen tot waterkers. Wat dacht je van Gelukkige Groentes in de Ooijpolder?!

Alleen al van de naam krijg je een glimlach op je gezicht toch? En in de pluktuin kun je ook terecht voor een actief uitje in de natuur. Sommige van de smakelijke streekproducten in Berg en Dal kun je aan huis proeven en kopen. In dit letterlijk heerlijke landschap vind je echt de mooiste wandelingen. Wij geven je hier de tip om Dorpsommetje Plak-De Horst eens te gaan verkennen.

Dorpsommetje Plak-De Horst

Dit is een wandeling van ruim 5 kilometer in de rust en schoonheid van het buitengebied van De Horst. De wandeling toont je de verrassende natuur langs meanderende beken in een oud cultuurlandschap. De opkomst van nieuwe kleine natuurpareltjes, zoals het Slumke, toont aan hoe belangrijk de natuurontwikkeling rond De Horst is.Tijdens deze wandeling kom je langs bedrijven met streekproducten zoals de Geitenboerderij of Wijngaard De Plack. Kijk vooral even of ze open zijn, want dit wil je niet missen!

wandelnieuws boomstammenbrug

Wandelen over bruggetjes

Meer wandelplezier!

Je kunt je wandeling makkelijk langer maken. De wandeling sluit namelijk naadloos aan bij het Ommetje Schildbroek-De Horst. Dit Ommetje is 5 kilometer lang. Je wandelt langs de oude spoorlijn van Nijmegen naar Kleve en over Groesbeekse ‘Paedjes’. De wandeling toont je de veelzijdigheid van de natuur in het open landbouwgebied van De Horst. Ook hier vind je kleine natuurparels zoals ’t Schildbroek en het Spoorgat. De historische activiteiten en gebeurtenissen in dit gebied zijn te lezen in de naamgeving van de ‘Paedjes”. Beide Dorpsommetjes kun je vinden op verschillende adressen waaronder de VVV in Groesbeek. Je kunt ze ook downloaden op deze website.

Kweek uit de Streek markt op 14 april

Liefhebbers van streekproducten opgelet! Op zondag 14 april kun je de streekproducten van Berg en Dal ontdekken en proeven tijdens de Kweek uit de Streek markt. Twee topkoks maken heerlijke hapjes van streekproducten, er zijn rondleidingen door het voedselbos (opgeven verplicht) en de wijngaard, het wijnterras met eten en drinken is open en is er live-muziek. Entree is gratis. Meer info vind je hier.

wandelnieuws framboos

Heerlijke streekproducten van Ooijs Moois

Informatie over Berg en Dalbend wandelgemeente van het jaar 2020 rgb

In onderstaande video kun je alvast een kijkje nemen in Wijndorp Groesbeek. Kijk voor alle wandelingen op wandeleninbergendal.nl. Hier vind je ook prachtige wandelingen door de wijngaarden van Wijndorp Groesbeek. Andere informatie over de musea, fietsroutes en andere activiteiten zoals de UITagenda vind je op vvvbergendal.nl. Trek je wandelschoenen maar aan en geniet van de wandelingen en heerlijke streekproducten in Berg en Dal, de Wandelgemeente van het jaar 2020!

Deel dit artikel