De Routeplanner van Stichting Wandelnet is volledig vernieuwd. De planner, waarmee je wandelroutes in heel Nederland kunt uitzetten en gebruiken, heeft een uitstekende update gekregen.

Nadat de routeplanner uitgebreid is getest door gebruikers, is alles in het werk gesteld om de gebruiksvriendelijkheid en de uitstraling te vereenvoudigen en te verbeteren. Je kunt nu heel eenvoudig zelf een route op maat maken vanaf je huisadres, maar je kunt even goed een wandelroute plannen over reeds bestaande routenetwerken.

In de nieuwe update ligt de focus op gebruiksvriendelijkheid. Het startscherm is overzichtelijk, inzoomen naar een startadres is eenvoudig, waarna je zowel zelfbedachte- als bestaande routes kunt gebruiken. De afstand tussen de verschillende punten is zichtbaar en indien nodig kun je routelijnen handmatig omzetten. Met de nieuwe update verwacht Wandelnet juist in deze tijd veel wandelaars blij te maken. Er is momenteel veel vraag naar een routeplanner waarmee je wandelingen kunt plannen, met name ook in je eigen buurt.

Uit een recent onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat maar liefst 72% van de respondenten vaker een rondje loopt vanuit huis dan vóór de crisistijd. Wandelnet stimuleert via de online campagne #rondjelopen mensen om de wandelschoenen aan te trekken en een rondje te lopen vanuit huis. Met de routeplanner kan dat nu eenvoudig gerealiseerd worden.

Je kunt de routeplanner hier proberen.

wandelnieuws routeplanner voorbeeld

Voorbeeld van de vernieuwde routeplanner van Wandelnet

Deel dit artikel