Beeld: NPO 3FM
Beeld: NPO 3FM

NPO 3FM heeft de dj-teams van Serious Request 2018 bekendgemaakt. De teams Sander Hoogendoorn & Eva Koreman, Rob Janssen & Jorien Renkema en Mark van der Molen & Rámon Verkoeijen wandelen tijdens Serious Request door het land en maken 24 uur per dag radio.

In plaats van het Glazen Huis gaan de dj's lopend het land door om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De opbrengst gaat naar drie bestemmingen: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten.

De dj's wandelen tijdens hun tochten door heel Nederland. Sander Hoogendoorn en Eva Koreman wandelen naar onder meer Vlieland, de Afsluitdijk, Amsterdam-Noord en Diemen. Rob Janssen en Jorien Renkema gaan naar Weert, Oisterwijk en Gorinchem (zie foto). Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen bezoeken onder andere Hengelo, Didam, Wageningen en Rhenen.

Met de aandacht voor de wandeltocht informeren de dj's het publiek over de thema’s en roepen zij Nederland op om in actie te komen. Dat kan door verzoeknummers aan te vragen en geld te doneren en ook door het opzetten van evenementen. De drie teams komen op kerstavond aan bij TivoliVredenburg in Utrecht, de plek waar 3FM Serious Request begon in 2004.

Deel dit artikel