Foto: Natuurmonumenten
Foto: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is gestart met werkzaamheden in de Zuiderdiepgorzen aan het Zuiderdiep bij Stellendam. 70 hectare voormalige landbouwgrond wordt omgevormd tot open waterrijke natuur met een nieuw wandelpad.

De komende tijd zijn graafmachines aan het werk om oude kreken open te graven. De grond wordt verplaatst naar plekken waar van nature een verhoogd reliëf is. De gemeente Goeree-Overflakkee legt een nieuw fietspad en een wandelpad aan, zodat bezoekers de natuur zelf kunnen beleven. Naar verwachting wordt het gebied in het voorjaar van 2019 geopend voor publiek.

Boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten: “De openheid en water in het gebied gaat gegarandeerd zorgen voor veel vogels. Er komen zeker broedvogels op af als de kievit en tureluur."

De ontwikkeling van natuur en recreatief gebruik in de Zuiderdiepgorzen maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Noordrand Goeree-Overflakkee, waarin Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, gemeente Goeree-Overflakkee en provincie Zuid-Holland samen werken.

Deel dit artikel