© foto Shutterstock
© foto Shutterstock

Wandelen is goed voor de gezondheid. Juist nu, in een periode waarin we meer thuis zijn, is het erg belangrijk om regelmatig de benen te strekken. Dankzij de 5.400 hectare aan rust en ruimte biedt het Nationale Park De Hoge Veluwe Park de mogelijkheid om op een gezonde en veilige manier een fijne wandeling te maken.

Waar mogelijk probeert het nationale park de bezoekers steeds zo goed mogelijk te faciliteren. Dit alles op een veilige manier, met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Onlangs is ook de speeltuin weer opengesteld, zodat kinderen tot en met 12 jaar hiervan gebruik kunnen maken. Ook de winkel is open en zijn er verschillende to-go uitgiftepunten voor de lunch en/of een kop koffie. Eten (broodjes en picknickpakketten) kan worden afgehaald bij Park Paviljoen; drinken ook bij de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis De Kemperberg. De Parkwinkel is inmiddels weer dagelijks geopend voor bezoekers.

De Hoge Veluwe hoopt dat wandelaars spoedig de weg naar het nationale park weer weten te vinden. Bezoekers zijn erg belangrijk om het prachtige natuurgebied te onderhouden (slechts 10% van de inkomsten bestaat uit subsidie).

Deel dit artikel