De maatregelen rond het coronavirus worden gelukkig wat versoepeld. Het Pronkjewailspel, dat het komende weekend op 9 en 10 mei van start gaat, is daarbij een mooie en fijne tussenstap om meer naar buiten te gaan. Want het leukst is natuurlijk als je het Pronkjewailspel buiten kunt spelen, bijvoorbeeld tijdens één van je favoriete wandelrondjes in je eigen buurt.

Een ongezond neveneffect van veel thuis blijven is dat je ook minder gaat bewegen. Niet alleen je lichamelijke conditie wordt van voldoende en regelmatig bewegen  beter, het is vooral ook goed voor je afweersysteem, je humeur, je mentale gezondheid en je zelfvertrouwen. Het Pronkjewailspel is bedacht om het bewegen onder de Nederlanders te stimuleren.

Het Pronkjewailspel is niets anders dan een virtuele versie van het Pronkjewailpad. Momenteel wordt je vanwege de coronacrisis belemmerd om naar Groningen te komen om het pad te doen. Via dit spel is Groningen wel altijd toegankelijk en kun je Groningen blijvend ontdekken.

Dus als je zin hebt om komend weekend lekker te bewegen, dan is het Pronkjewailspel dé oplossing! Zaterdag en zondag a.s. is namelijk de opening van het Pronkjewailspel, met de nationale ‘Thuiswedstrijd van Groningen’. En… iedereen kan meedoen! Of je nu in Maastricht, Middelburg, Zwolle of in Groningen woont. 

Zaterdag 9 mei wordt om 9.00 uur het Pronkjewailspel officieel geopend. Het betreft een gratis activiteit (app) waarmee je thuis of in je eigen buurt het Pronkjewailpad kunt wandelen. Zo kun je op een actieve manier Groningen ontdekken. Voor de ‘Thuiswedstrijd van Groningen’ wordt iedereen dit weekend opgeroepen om thuis of in je directe omgeving zoveel mogelijk kilometers af te leggen op het virtuele Pronkjewailpad.

Wil je meer weten over het Pronkjewailspel? Over hoe het werkt, het eraan gekoppelde goede doel en de prijzen die je kunt winnen? Ga dan naar de pagina op deze website waar alles haarfijn wordt uitgelegd. We wensen je alvast veel plezier en succes!

Deel dit artikel