Vakantiedromen kunnen weer uitkomen. Vanaf 15 mei mogen de restaurants, hotels, pensions, campings en vakantiehuizen in Saksen weer gasten ontvangen. Musea en kastelen gingen al eerder open. En de heropening van theaters, bioscopen en pretparken is in voorbereiding.

De ontwikkelingen zorgen ervoor dat het voor Nederlandse wandelaars de komende zomer de moeite waard is om een wandeltrip in Saksen te overwegen. Doordat de situatie steeds verandert en iedereen op de hoogte te houden is een nieuw online platform live gegaan: www.traeumdichnachsachsen.de. Naast veel inspiratie door tekst, beeld en video’s, is er ook een hoofdstuk over de actuele corona-situatie in Saksen.

Saksen is sowieso populair bij vakantiegangers in het algemeen en wandelaars in het bijzonder. In 2019 waren buitenlandse gasten goed voor maar liefst 2,2 miljoen overnachtingen. De Nederlanders staan zelfs in de top 3 van bezoekers aan Saksen. De corona-maatregelen zullen voor een groot deel bepalen hoe dat in 2020 zal zijn. Veronica Hiebl, directeur van het Toerismebureau Saksen in Dresden: “Met de lancering van een internationale online campagne willen wij potentiële bezoekers duidelijk maken dat Saksen er alles aan doet om toerisme en verblijf zo aantrekkelijk mogelijk vorm te geven binnen de regelgeving en de huidige situatie. Vanzelfsprekend blijven Nederlanders als vanouds van harte welkom. De Duitse overheid hoogstwaarschijnlijk zeer binnenkort aangeven in welke vorm het grensoverschrijdend toerismeverkeer weer mag en kan.”

Dromen over wandelen in Saksen kunnen weer uitkomen. Deze deelstaat is zeer aantrekkelijk door landschap, wandelmogelijkheden en afstand: Saksen ligt slechts circa 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reis- en vakantie-informatie vind je op de Nederlandstalige website van Saksen.

Deel dit artikel