huttentocht Salzburgerland
Overnachten in een authentieke berghut © foto Michael Werlberger

Wandelen, de prachtigste plekken ontdekken en ook blijven slapen in de bergen? Dat kan! Het jarige IDTravel (25 jaar) heeft speciaal voor jou het wonderschone Salzburgerland/Dachstein in Oostenrijk uitgezocht voor het maken van prachtige huttentochten.

De routes zijn - zoals altijd bij deze huttentochtenspecialist - goed bewegwijzerd. Verder worden de wandelroutes regelmatig gecontroleerd, hebben ze iets speciaals te bieden én zijn ze uitermate veilig om te wandelen.

De wandeltochten voeren je onder andere over het indrukwekkende kalkplateau van de Dachstein Tauern, één van de mooiste berggebieden in Oostenrijk. Je kan ook nog kiezen uit diverse varianten voor wat betreft de zwaarte, wandelervaring en ook qua lengte van de wandeling (ca. 4 – 6 uur per dag). Op sommige dagen kan de route indien gewenst tevens worden verlengd.

De start is in het ‘vier sterren’ Superieur Hotel Gutjahr in Abtenau. De hoteleigenaar geeft je graag een toelichting op de wandeltocht en voorziet je ook nog van waardevolle tips. In de plaatselijke sportwinkel kan je eventueel extra materiaal huren, zoals wandelstokken.

wandelnieuws abtenauNa de wandeling verwennerij met streekproducten

Tijdens de huttentocht geniet je onderweg van prachtige panorama’s en een weldadige rust, terwijl je heerlijke, zuivere berglucht opsnuift. De tocht brengt je langs gewéldig mooi gelegen almhutten, waar je heerlijk kan uitrusten van de soms wel pittige routes. Bij aankomst in een authentieke berghut is het met een glaasje bier of wijn fijn bijkomen van de tocht en intens genieten van de omgeving en het uitzicht. Laat je daarna ’s avonds verwennen met een maaltijd met streekproducten, die de Wirt - of Wirtin - voor je heeft samengesteld. Na een goede nachtrust ga je de volgende dag weer herboren op pad. De wandelingen van hut naar hut gaan door een steeds wisselend landschap. Onderweg zorgt het uitzicht op de Grossglockner ervoor dat je deze huttentocht niet snel zal vergeten.

wandelnieuws gutjahrVier sterren Hotel Gutjahr

Bij terugkomst in Hotel Gutjahr kan je je verblijf veraangenamen door gebruik te maken van diverse wellnessfaciliteiten en het zwembad; na een paar dagen wandelen kan een beetje extra verwennerij geen kwaad. Heb je vooraf al een extra nacht geboekt in Hotel Gutjahr, dan is het de moeite waard om de stad Salzburg te bezoeken. ‘Das Haus mit dem goldenen Dach’ is er een toeristische trekpleister die je echt een keer gezien moet hebben. Behalve een extra nacht in het hotel is het overigens ook mogelijk om vooraf een extra nacht te boeken in één van de almhutten.

Meer informatie over huttentochten in Salzburgerland/Dachstein vind je op de website van IDTravel.

Uiteraard kan je deze huttentochtenspecialist ook Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen voor meer informatie, ze adviseren je met een rugzak vol persoonlijke huttentochtervaring.
Het telefoonnummer is 073-5112314.

Deel dit artikel