© foto Hetty van Oijen

Juli belooft een absolute topmaand te worden voor hotels, bed & breakfasts, campings en andere verblijfsaccommodaties in Nijmegen en omgeving. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn vrijwel alle accommodaties zo volgeboekt.

En dat terwijl nog lang niet alle wandelaars voorzien zijn van een slaapplek. Vierdaagsebed.nl zoekt gastvrije Nijmegenaren die een slaapplek willen verhuren voor de deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse.

In zowel de stad Nijmegen als in de nabije omgeving van de stad is geen slaapplek meer te vinden. Wandelaars worden verwezen naar bijvoorbeeld Arnhem, Boxmeer en Wageningen. En dat is op zijn zachtst gezegd niet echt handig voor de deelnemende wandelaars.

Met nog zo’n twee maanden te gaan tot aan de start van de Vierdaagse begint de tijd toch echt wel te dringen. En dus wordt nu alles op alles gezet om voor wandelaars een geschikte slaapplek te vinden. “We willen de deelnemers niet teleurstellen. We zijn hard bezig met het benaderen van oud-gastgezinnen en we proberen huidige gastgezinnen warm te maken om buurtgenoten te enthousiasmeren. Er druppelen gelukkig dagelijks aanmeldingen van gastgezinnen binnen, maar het loopt nog niet echt storm”, aldus woordvoerder Silvijn van Pinxteren van Vierdaagsebed.nl.

Ruime vergoeding 

Voor aanbieders van slaapruimte is er een ruime vergoeding beschikbaar. Een gastgezin ontvangt € 36,75 per persoon per nacht, op basis van logies met ontbijt. Voor volledig pension (met lunch en warme avondmaaltijd) bedraagt de vergoeding zelfs € 50,75 per persoon per nacht.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met VVV Rijk van Nijmegen: per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 088-3660200 (dinsdag t/m zaterdag tussen 10.00 -17.00).

Of meld je direct aan via de website van VisitNijmegen

 

Deel dit artikel