De Internationale Vierdaagse in Apeldoorn was ook dit jaar weer een geweldig evenement. Mooi weer, gewelde wandelroutes en en vlekkeloze organisatie zorgden drie dagen lang voor louter tevreden gezichten onder de deelnemers.

Tijdens de slotdag was alles echter anders. De weergoden gooiden halverwege de intocht flink roet in het eten. Terwijl de helft van de wandelaars inmiddels feestelijk was onthaald werden de hemelsluizen opengezet: de regen kwam werkelijk met bakken naar beneden.

Gelukkig hielden ook toen de wandeaars de moed erin, maar het feestelijk onthaal viel voor degenen die later binnenkwamen in het water. Onder normale omstandigheden is het in- en bij de tenten aan de finish één groot feest; nu dienden de vrolijke parasols als grote paraplu’s.

Jammer voor wandelaars en organisatie natuurlijk, maar over het geheel genomen was iedereen erg tevreden. Er waren overigens slechts weinig uitvallers onder de ca. 2.500 gestarte wandelaars en – zoals al eerder gezegd – de organisatie liep traditiegetrouw op rolletjes.

Deel dit artikel