Na een flink aantal goede aanpassingen is de fameuze Ruta 040 op Tenerife officieel weer geopend. De Ruta 040 staat bekend als één van meest uitdagende wandelroutes van Spanje en daarbij één van de allerzwaarste wandelingen in Europa.

Vanaf het strand van El Socorro in het noorden van Tenerife brengt deze route je naar de top van de Teide, het hoogste punt van het eiland. In totaal heb je dan 4000 hoogtemeters gemaakt. De vernieuwde Ruta 040 is nu opnieuw bewegwijzerd en dat zorgt ervoor dat je al wandelend optimaal van de natuur, de uitzichten en de inspannende uitdaging kunt genieten.

De Ruta 040 is 27,8 kilometer lang en je maakt tijdens je wandeltocht kennis met beschermde natuurgebieden, een natuurpark en een nationaal park. Vanaf zeeniveau beklim je de hoogste vulkaantoppen van Tenerife. Deze uitdagende route moet je als 'wandelaar in goede conditie' ooit hebben gedaan. De route kan wandelend worden afgelegd in ongeveer 12 uur.

wandelnieuws ruta040 vrouw

De nieuwe aanpassingen hebben de route enorm verbeterd. Zo zijn de routeborden vervangen en is er hard gewerkt aan de veiligheid en het algemene onderhoud van de route. Daarbij zijn een aantal verwaarloosde stukken weer in goede staat gebracht en zijn er nieuwe paden aan de route toegevoegd. De vernieuwingen hebben een totaal nieuwe identiteit gegeven aan de route op Tenerife, die de zee verbindt met de top van de Teide. Als wandelaar zal je deze wandeltocht niet licht vergeten…

Meer informatie over Ruta 040 vind je op de website van Tenerife.

Deel dit artikel