De Apeldoornse Vierdaagse was weer een groot succes dit jaar: meer deelnemers dan in voorgaande jaren, prima wandelweer, de overbekende prachtige – en veelal onverharde – routes en een geweldige organisatie.

Gisteren eindigde de 68ste editie van de Apeldoornse Vierdaagse. Ook dit jaar konden verschillende afstanden tussen de 12 en 40 kilometer worden gelopen. Het groene wandelevenement, geheel georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers, kenmerkt zich al sinds jaar en dag - behalve door de natuur - door de gezellige sfeer. Zo was er ook tijdens deze editie bij de rustpunten langs de route en op het start- en finishterrein een warm onthaal met een gevarieerd muziekprogramma.

Meer deelnemers

Met het laagdrempelige karakter spreekt de Apeldoornse Vierdaagse niet alleen de ‘doorgewinterde vierdaagse wandelaars’ aan. Het evenement is ook uitermate geschikt voor wie voor de eerste keer aan een vierdaagse mee wil doen. Het wandelevenement is namelijk helemaal naar eigen wens vorm te geven: je hoeft bijvoorbeeld niet meer per se vier dagen te wandelen, maar je kan je ook opgeven voor losse dagen, korte en lange afstanden én je kan er zelfs voor kiezen om in die vier dagen verschillende afstanden te wandelen.

nieuwsbericht apeldoornse vierdaagse 2

Er wordt veelal in de natuur op onverharde paden gewandeld bij de Vierdaagse Apeldoorn

“Dat is ook terug te zien in de inschrijvingen”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de Vierdaagse Apeldoorn. “En het enthousiasme onder de deelnemers zien we ook terug in het aantal inschrijvingen voor deze editie 2023: we hebben ruim tien procent meer deelnemers dan het jaar ervoor”.

Kidswalk nieuw in 2023

Naast de vertrouwde routes, introduceerde 4Daagse Apeldoorn een nieuwe route van zo’n 6 km, speciaal voor de jongste wandelaars. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud konden op deze wijze kennis maken met de Apeldoorne Vierdaagse.

Deel dit artikel