© foto's Le Champion

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus staat de 5e editie van het Soester Wandelweekend op de agenda. De routes brengen de wandelaars op zaterdag langs het historische centrum van Baarn en het Baarnse Bos. Op zondag ontdekken de deelnemers de Soester Duinen.

De afwisselende natuurgebieden en historische bezienswaardigheden vormen het decor van dit zomerse wandelevenement.

wandelnieuws soesterwandelweekend 5

Afwisselende routes

Wandelaars kunnen twee dagen genieten van de unieke omgeving van Baarn en Soest. Er is keuze uit een afstand van 6, 10, 20 en 30 km.  Op zaterdag staat de Baarnse Paleisdag op het programma. Deze dag brengt wandelaars door het Baarnse Bos, langs Paleis Soestdijk en door het historische centrum van Baarn.

Op zondag gaat de route tijdens de Soester Duinendag over de bloeiende paarse heide, de prachtige zandvlaktes en de indrukwekkende Vliegbasis Soesterberg.

Family Walk

Vanwege het vijfjarig jubileum is er een Family Walk van 6 km toegevoegd aan het routepalet. Samen met je kinderen, ouders of opa’s en oma’s meedoen aan het Soester Wandelweekend, hoe leuk is dat! Door het toevoegen van een 6 km Family Walk is het wandelevenement écht voor iedereen. De route is rolstoel- en kinderwagentoegankelijk. Door een interactieve stempelkaart met opdrachten valt er onderweg genoeg te ontdekken.

wandelnieuws soesterwandelweekend 4

Aftrap van de Gildefeesten

Als kers op de wandeltaart start en finisht het Soester Wandelweekend op het Gildeterrein in Soest, waar ook de jaarlijkse Gildefeesten de week erna plaatsvinden. Wandelaars kunnen hier na afloop van hun wandeltocht gegarandeerd proosten op hun prestatie!

Weekendje weg in eigen land

In het weekend van 19 en 20 augustus bieden verschillende hotels een speciaal verblijfsarrangement aan. Wandelaars kunnen dichtbij de start- en finishlocatie overnachten en maken er zo direct een minivakantie van in Soest en Baarn. Diverse restaurants bieden ook een wandelmenu aan, zodat de deelnemers na hun wandeling heerlijk kunnen aanschuiven.

wandelnieuws soesterwandelweekend 1

Inschrijven

Wandelaars kunnen zich t/m 7 augustus inschrijven via de website van het Soester Wandelweekend. Op de dag zelf inschrijven is voor dit evenement niet mogelijk. Deelnemers kunnen kiezen om het hele weekend te wandelen of op een van beide dagen. Als onderdeel van het inschrijfgeld kun je rekenen op:

  • Volledig uitgepijlde routes
  • Er ligt een stempelkaart voor je klaar bij de start
  • App met deelnemersinformatie en LiveTracking-functie
  • Uitgebreide verzorgingsposten onderweg
  • Sfeervolle start-, finish- en stempelpostlocaties
  • Unieke herinneringsspeld
  • Massage bij de finish

wandelnieuws soesterwandelweekend 3

Wandelen voor het goede doel

Aan elk evenement georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion is een goed doel gekoppeld, zo ook bij het Soester Wandelweekend. Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan De Levensclub, een platform voor de 120.000 mensen die jaarlijks de boodschap krijgen dat ze medisch uitbehandeld zijn. Door verhalen op dit platform te delen staan deze mensen niet alleen en laten ze iets waardevols na. Naast dit mooie goede doel zijn ook de lokale goede doelen Stichting Leergeld Soest-Baarn en Dierenzorg Eemland gekoppeld aan het evenement.

Deel dit artikel