Vêves en het fraaie kasteel © foto WBT/Denis Closon

Het zuidwestelijke gedeelte van de Belgische Ardennen is een pure aanrader voor wandelaars die houden van natuur en cultuur. Het stroomgebied van de Maas in de provincie Namen is daarvoor de ideaal regio...

De Maas zorgt hier en daar voor stoere, steile kliffen en een aantal interessante steden en dorpen ligt er sfeervol aan de rivier.

Bijvoorbeeld het gezellige Dinant. Dit is een stadje met een uitermate fotogenieke ligging met de citadel en kerk aan het water. Daarnaast zie je aan weerszijden van de rivier de Maas vele statige huizen. In de omliggende valleien zijn prachtige kasteeltjes te bewonderen. Bijvoorbeeld die van Vêves en Annevoie. Laatstgenoemde heeft onder andere prachtig aangelegde tuinen. De hoofdstad van Wallonië, de stad Namen, heeft een compact en zeer gezellig stadscentrum met vele mooie winkels en vele lonkende banketbakkers en terrasjes…

wandelnieuws namen dinant 1 wbt jl flemal edge of la meuse waulsort village

Waulsort aan de Maas © foto WBT/JL Fleman

De wandelmogelijkheden in deze regio zijn haast onbegrensd. We lichten er graag drie wandelingen voor je uit.

Wandeling rond het Kasteel van Vêves

Deze wandeling van ongeveer 6,5 km rond het Kasteel van Vêves voert je naar een uiterst charmante streek, met een betoverend uitzicht op Celles, een van de allermooiste dorpen in Wallonië. Meer informatie op de website.

• Wandeling rond de Abdij van Floreffe

Een wandeling van 8 km vlak bij Namen leidt je langs het prachtige riviertje de Samber. Meer informatie op de website.

• De Belle époque, een wandeling in Waulsort

In Waulsort is de stilte het meest opvallend… De kalmte steekt schril af bij het bruisende leven in het dorp vroeg in de 20e eeuw. Meer informatie vind je op de website.

Meer ideeën vind je op de website van VisitWallonia.be

Deel dit artikel