© foto's Turismo de Tenerife

Het dorpje Erjos op Tenerife is gelegen op meer dan 3.000 voet boven de zeespiegel en ligt in het noordwesten van het eiland. Dit deel van Tenerife wordt doorkruist door talrijke wandelpaden en biedt vele mogelijkheden om fraaie wandelingen in de omgeving te maken.

Hieronder maak je kennis met de route van El Palmar naar Casas de la Cumbre en terug, een wandeltocht van in totaal ruim 11 km…

wandelnieuws palmar cumbre bolico gal05

Uitzichten fenomenaal

Het eerste deel van de wandeling is vrij vlak en voert je naar het Monte del Agua-bos. Bij de afslag naar Los Silos volgt een fenomenaal uitzicht op de Barranco de Los Cochinos, waarna de tocht door het bos weer verder gaat. Na een flinke wandeling door de bossen word je beloond met een prachtig uitzicht op de El Palmar-vallei. Vervolgens gaat het richting Las Portelas en van daaruit volgt een zeer steile klim uit het dorp naar de Cumbre de Masca. Het pad brengt je naar de top van een bergkam met werkelijk spectaculaire uitzichten in alle richtingen. En op de terugweg naar El Palmar word je getrakteerd op de uitzichten in tegenovergestelde richting.  

wandelnieuws sendero erjos las portelas monte del agua 4

Pittig steile paadjes

De wandeltocht is niet enorm zwaar en goed te doen voor wandelaars die regelmatig tochten tot 15 km wandelen. Je stijgt tijdens deze wandeling in totaal ruim 650 meter, waarbij moet worden aangetekend dat er wel pittig steile paadjes tussen zitten (het hoogste punt ligt op 1154 meter en het laagste punt ligt op 509 meter). Deze route sluit aan op diverse andere paden, dus voor wie 11 km niet voldoende is kan de wandeling eenvoudig worden gecombineerd met andere mooie wandeltochten.

wandelnieuws sendero erjos las portelas monte del agua 2

Meer informatie over deze tocht vind je op de website van Turismo de Tenerife

Deel dit artikel