Equip Outdoor Technologies, eigenaar van de Britse outdoormerken Rab en Lowe Alpine, heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd als lid van de Fair Wear Foundation. Deze organisatie is in het leven geroepen ter bescherming van de rechten van fabrieksarbeiders, met als doel de arbeidsomstandigheden, veiligheid, transparantie en de behandeling van werknemers te verbeteren.

Vanwege de bijdrage die Equip hieraan realiseerde heeft de outdoororganisatie de felbegeerde status van ‘leader’ bereikt. En dat terwijl Equip nog slechts twee jaar is aangesloten bij Fear Wear Foundation…

Zo wordt Equip erkend voor de uitzonderlijke vooruitgang die is geboekt. Er werd voldaan aan de meeste prestatie-eisen van Fair Wear, door een systematische en consequente benadering op het gebied van mensenrechten toe te passen.  

Gedeelde waarden

Equip heeft altijd gestreefd naar het aangaan van langdurige partnerschappen met hun leveranciers, gebaseerd op regelmatige communicatie, wederzijds vertrouwen en gedeelde waarden. De Fair Wear Brand Performance Check is een hulpmiddel om te beoordelen hoe de zakelijke praktijken van een Fair Wear-lid de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen verbeteren en op deze wijze bijdragen aan meer transparante- en verantwoorde relaties met haar productiepartners. De ‘leader’-status wordt toegekend aan aangesloten bedrijven die het uitzonderlijk goed doen en op een zeer gevorderd niveau opereren.  

Jaar van uitdagingen

Matt Gowar, CEO van Equip is een tevreden man: “2021 was een jaar van uitdagingen. De voortzetting van Covid-19, wereldwijde lockdowns in winkel- en productielocaties, stijgende kosten in de toeleveringsketen en druk op de voorraadbeschikbaarheid waren steeds aanwezig. We bleven echter samenwerken met onze leveranciers, om ervoor te zorgen dat hun personeel in deze uitdagende tijden kon worden verzorgd. Toen de reisbeperkingen in 2022 versoepelden, heb ik al een paar van onze fabrieken bezocht en met eigen ogen kunnen zien hoe onze inspanningen de fabrieksvloer veranderen. Het bereiken van de Fair Wear Leader-status in slechts twee jaar tijd is een geweldige prestatie. Het is een erkenning voor de langdurige relaties die we in de loop der jaren met onze leveranciers hebben opgebouwd. Deze relaties zorgen voor veerkracht in onze bedrijven en stellen ons in staat om arbeidsomstandigheden, veiligheid en welzijn te verbeteren voor de mensen die onze producten maken.”

Deel dit artikel